fbpx

Leuntje & Merien Horeca

VLISSINGEN – Tegen de regels de boel open gooien, willen ze niet. Maar om niks van zich te laten horen terwijl het water hen aan de lippen staat, vinden ze ook niks. En dus vragen de ondernemers in de Zeeuwse horeca en de detailhandel op een ludieke manier aandacht voor hun problemen in coronatijd.

Jeffrey Kutterink 

Bedenker Mart Scherp heeft al veel reacties gekregen. ,,Velen hangen de tekeningen achter hun ramen en delen ze via sociale media met de hashtag #meworsteleenverzuupe.”

 Het begon met het idee, het wapen van Zeeland, Luctor et Emergo, vertelt Scherp. ,,Toen heb ik Jan-Willem Hament – bekend van Leuntje en Merien – gevraagd er mooie prents van te maken. Hij heeft onze situatie pakkend weten te tekenen.”

‘Om nou helemaal niets van ons te laten horen…’

Ook al distantiëren Zeeuwse ondernemers zich van acties om tegen de regels open te gaan, wil Scherp zich ook niet als een lam naar de slachtbank laten leiden. ,,Als we open gaan dan willen we het wel gewoon volgens de regels doen. Maar om nou helemaal niets van ons te laten horen, vonden we ook nogal wat. Dus hebben we dit verzonnen. Want iedere maand moet er geld bij. Je haalt wel wat op met take-away en je krijgt wel wat steun, maar uiteindelijk is dat niet voldoende om wat te verdienen.”

Scherp benadrukt dat de meeste ondernemers ‘het afgelopen seizoen hebben bewezen zich aan de regels te kunnen houden’.  ,,In drie maanden tijd waren er ruim vijf miljoen overnachtingen en toch hebben we het aantal besmettingen extreem laag kunnen houden.”

 

formaat op de ruiten van winkels, café’s en restaurants te plakken. ,,Zo geven we toch op een originele manier een signaal af.”

Me worstele en verzuupe Horeca

Me worstele en verzuupe Horeca

Me worstele en verzuupe Winkels

Me worstele en verzuupe winkels