fbpx

Prent van Hament

Over Jan-Willem

Over Kunstenaar Jan-Willem Hament

Jan-Willem Hament. Geboren op 23 december 1967 te Goes.

Van jongs af aan zit hij al achter de tekentafel. Zodra hij begint te tekenen is hij niet te stoppen. Uren achtereen heeft hij de focus en inspiratie om prachtige werken te illustreren. Naast zijn passie voor tekenen heeft hij ook een affectie voor schilderen. Deze passie manifesteert hij met Leuntje en Merien die de Zeeuwse regio en cultuur symboliseren waar hij zo trots op is. Verder vind je Jan-Willem doorgaans op de markt waar hij marktlieden bedient met het voorzien van schrijven van eigentijdse reclame borden

Jan-Willem

De Geschiedenis van Jan-Willem Hament

 • 1988 - 1995
  Eind jaren tachtig is JW van school gekomen en heeft eigenlijk verschillende dingen gedaan. O.a. heeft hij gewerkt in een slagerij en heeft hij twee eigen jeanswinkels gerund. Om zijn jeanshandel goed te kunnen aanprijzen, tekende JW zijn reclameborden zelf. Deze mooie bordjes bleven echter collega-winkeliers niet onopgemerkt. Ze vonden ze mooi en bestelde ook reclameborden bij JW. Maar hier bleef het niet bij. Naast de winkeliers ontdekten ook marktlieden, visboeren en kermislieden deze borden. Zij begonnen allemaal bij JW te bestellen en zo is zijn huidige beroep van reclametekenaar ontstaan. Het reclametekenen was op een gegeven moment een dusdanige goede bron van inkomsten, dat hij de twee winkels van de hand heeft gedaan. Vanaf eind jaren negentig heeft hij zich volledig op het reclametekenen gestort. Als je al zijn borden van de afgelopen jaren achterelkaar zou leggen, zou je vele honderden kilometers reclameborden hebben. Ongelooflijk wat een energie hij in, zoals hij het zelf zegt, “ de productie “ legt.
 • 1996 - 1998
  In 1996 heeft hij de opleiding tekenen en schilderen van Peter Bosier te Goes gevolgd. Met medewerking van Jean Claude Crommelinck, een bekende Belgische kunstenaar en galeriehouder, werd de eerste expositie gehouden in Mei 1998 in kunstgalerie “ Het Oude Hert “ te Vlissingen.
 • 1999
  In 1999 ging JW naar New York en tekende in 3 dagen 99 zwart-wit tekeningen, die op 9-9-1999 werden tentoongesteld tegen de muren van het Guggenheimmuseum. Deze zijn in de periode erna via Nederlandse- en Belgische galerieën verkocht.
 • 2000
  In 2000 heeft JW de Haagse kunsthandelaar Robert Oostrom ontmoet. Robert Oostrom coacht getalenteerde kunstenaars en JW kreeg van hem ook een kans om gedurende 2 jaar, wekelijks in de ateliers van Robert in Amsterdam te komen schilderen. Hier kon JW heel veel leren van o.a. Robert Whitaker, Herman Brood, Jeroen Buitenman en Vango, die ook in de ateliers van Oostrom werkzaam waren.
 • 2002 - 2010
  In de tussentijd exposeerde JW met regelmaat in diverse galerieën voornamelijk in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Antwerpen en Knokke-Heist. Een opsomming van zijn belangrijkste exposities in die periode:

  2000 expositie in Pulitzer Hotel, Prinsengracht Amsterdam
  2001 expositie in “ Het Loft “, Denneweg Den Haag
  2002 expositie Ministerie van Landbouw en Visserij incl. illustratie in boekje Hollandse Nieuwe ( zie link “ foto en film “ )
  2003 expositie in Galerie Planatonium, kustlaan Knokke-Zoute
  2004 expositie in Galerie de Kunstbron Landsmeer
  2005 expositie in cafe de Witte Aap Rotterdam 2007 expostie 2e keer New York (werken te zien in filmpje, zie in “ foto & film “)
  2008 expostie in Maria Magdalena Kerk Goes
  2009 1e prijs tekenwedstrijd Knokke/Zoute Belgie
  2009 huisstijl + maken van pictogrammen Wissel en Auris College Goes
  2010 pictogrammen voor OBS de Wending school Roosendaal 2010 Don Boscoschool, ontwerp schilderij voor ingang
  2010 ontwerp geleverd voor ingang o.b.s. Prinses Beatrix Yerseke
 • 2008 – 2010
  Afgelopen 3 jaar heeft hij enorme hoeveelheden werken getekend en deze verkoopt hij tijdens zijn exposities op de betere kunstlocaties in Nederland, maar ook in België en binnenkort ook in Parijs. De bedoeling is namelijk wel om straks de reclamebordjes vaarwel te zeggen en 100 % van de kunst te gaan leven. Hij wil zijn kunst namelijk vercommercialiseren. Nu al zijn zijn tekeningen op T-shirts, schoenen en zelfs raamluiken te zien. Dit moet in de toekomst alleen maar meer en meer worden.